Info

Contacteer ons

Telefonisch
0468/1234.12

via email:
info@nsacleaning.be

Ontstoppen

Het verhelpen van een verstopping is een vak apart en vraagt in sommige gevallen vakkennis.

Het verschil zit in de jarenlange ervaring kennis en vakmanschap. Maar ook in het materiaal waarmee wij een verstopping verhelpen.

Wij hebben een hogedruk unit met eigen watervoorraad van 600L, met een capaciteit van 75l water per minuut bij een druk van maximaal 150bar. En verschillende spuitkoppen in ons bezit.

Bovendien is onze machine uitgerust met een draadloze afstandsbediening, zodat er snel en zonder al te veel overlast gewerkt kan worden.

Daarbij is er ingebouwde vacumtank met een capaciteit van 600L om het overtollige slib enz… op te zuigen.

Als de hogedruk niet het meest geschikt is om de verstopping te verhelpen kunnen wij beroep doen op onze veermachine die uitgerust is met verschillende veren naargelang de diameter van de buis.
Ze zijn zeer geschikt voor keuken en badkamer afvoer.

                                        

Bij herhaaldelijke voorkomende problemen of indien een verstopping moeilijk te verhelpen is kunnen wij met behulp van een camera de binnenkant van de riolering bekijken. Vanaf een diameter 80mm kan deze worden verholpen.   

 

 

 

 

 

 

 

Zelfs wanneer er geen tekening is van de riolering en niemand weet hoe het stelsel loopt, kunnen wij  met behulp van ons sonar systeem met een zender en ontvanger de exacte ligging van het riool in kaart brengen, op deze manier zonder onnodige graafwerken.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de meeste gevallen zal een verstopping verholpen worden door inzet van de hogedruk machine. Hierbij word een rioolslang met een speciale spuitkop in de riool gebracht die door veel water onder hoge druk de verstopping wegspoelt. Aan het uiteinde van de hogedrukslang word een spuitkop aangebracht die kleine gaatjes aan de achterkant en/of voorkant heeft. Het water word dus onder hoge druk achterwaarts en/of samen voorwaarts gespoten waardoor de slang zichzelf door de riool trekt. Door de druk van de stralen water wordt de verstopping kapot gespoten waarna het vuiligheid door het water wordt weggespoeld door de riool. Voor elke soort verstopping is er een speciale spuitkop.

 Enkele weetjes:

En gemiddeld huishouden krijgt gemiddeld zo één keer in de tien jaar met een verstopte riool te maken. Sommige huishoudens nooit en andere dan meerdere malen per jaar last.

Veel voorkomende oorzaken zijn slecht aangelegde en verouderde rioolsystemen. Wortelgroei, aankoeken van vet in het riool en een teveel aan toiletpapier. Het is niet altijd mogelijk om een verstopping te voorkomen maar hier enkele tips:

Geen vochtige doekjes, maandverbanden, luiers en tampons in het toilet gooien.

Opletten met wc blokjes in toilet te hangen. ( die kunnen los komen)

Al deze producten staan hoog genoteerd in de lijst met oorzaken van verstoppingen.

Let op!!!!!!

Ga voorzichtig te werk met ontstoppingsmiddel. Verkeerd gebruik kan de verstopping zelf nog erger maken, houd u altijd aan de voorschriften zoals deze op de verpakking staan weergegeven. Veel ontstoppingsmiddelen zijn in vorm van korrels, een te grote hoeveelheid kan schade aan de buizen veroorzaken. Wij adviseren gebruik deze middelen (ook de vloeibare) alleen ter voorkoming en onderhoud niet om te ontstoppen.