Een onderverdeling van de septische put in verschillende compartimenten is essentieel en draagt zorg voor een goede afscheiding van de verschillende vervuilingen. Het gevolg is dat de septische put met enige regelmaat geleegd moet worden. Het residu is niet steriel, het kan nog allerlei ziekteverwekkers en wormeieren bevatten. Normaal gesproken verwijdert een septische put 25% tot 40% van de verontreinigingen. Chloor en andere schoonmaakmiddelen kunnen het proces in de tank ernstig verstoren. Vooral de ontsmettende werking van bepaalde schoonmaakmiddelen heeft een negatieve invloed op de biologische zuiveringsprocessen in de septische put. Overigens kunnen vaste materialen zoals vochtige doekjes de boel verstoppen, dus gebruik daarvan dient ook vermeden te worden.
Het werken aan de actieve septische put is niet zonder risico, sommige gassen die in een septische put kunnen ontstaan (methaan, ammoniak, waterstofsulfide) zijn gevaarlijk.

Om uw regenwaterput volledig proper en operationeel te maken, spuiten we de put na het leegpompen binnenin weer helemaal schoon met een hogedrukmachine zodat u nadien weer ten volle van alle voordelen van proper regenwater kan genieten

Wij raden dan ook aan om dit op regelmatige basis te doen naar gelang gezin situatie. .

Webdesign by Eyecatchdesign.be